Dieta Dąbrowskiej - efekty mierzone kilogramami

Dieta Dąbrowskiej - efekty mierzone kilogramami

Redakcja

2017-08-31

brak komentarzy

Dieta Dąbrowskiej to dwuetapowy program zrzucania wagi, którego głównym celem jest uwolnienie ciała od toksyn a także przywrócenie mu wewnętrznej harmonii. Wyeliminowane centymetry są efektem ubocznym metody. Ten swego rodzaju leczniczy post zakłada spożycie w niewielkich proporcjach określonych warzyw a także owoców. Zobacz, jakie są zasady diety Dąbrowskiej i co można, a czego nie można spożywać w trakcie aplikowania kuracji.

Jadłospis dr Dąbrowskiej to dwuetapowa terapia detoksykacyjna na bazie warzyw i owoców. Pierwszym etapem jest leczniczy, restrykcyjny post, który trwa kilka lub kilkanaście dni, a jeśli jest taka potrzeba, choćby nawet kilkadziesiąt. Drugim etapem jest zdrowa zbilansowana dieta, której bazą są składniki nisko-modyfikowane, typowe dla naszej szerokości geograficznej.

Dieta dr Dąbrowskiej – co to?

Jadłospis warzywno-owocowy dr Dąbrowskiej to tak naprawdę restrykcyjny post leczniczy, który ma oczyścić ciało a także polepszyć racjonalne działanie organizmu. Po skończenia kuracji odtruwającej trzeba przejść na pełnowartościową dietę, opartą na warzywach, owocach, ziarnach a także roślinach strączkowych.

Zdaniem dr Ewy Dąbrowskiej można przywrócić ciału jego zdolności do samoleczenia, jeśli je oczyścimy. A wraz z nagromadzonymi złogami można zredukować także nadwyżki warstwy tłuszczowej. Warzywa a także świeże owoce to składniki bogate w zdroweantyutleniacze. Wspomagają one mechanizmy naprawcze i oddziałują oczyszczająco, uzdrawiająco a także odmładzająco na wszelkie komórki naszego ciała. Jadłospis dr Ewy Dąbrowskiej zalicza się do lekkostrawnych, a eksperymenty naukowe potwierdzają, że spadek energetyczności jedzenia to efektywna metoda wydłużania życia, zapobiegania nowotworom a także innym groźnym dolegliwościom.

Zasady jadłospisu warzywno-owocowego

Głodzenie się ma uruchomić wewnętrzne procesy metaboliczne, tzw. endogenne, dzięki odstawieniu składników budulcowych a także wysokoenergetycznych – białka, tłuszczów, sacharydów błyskawicznie wchłanialnych. Za pomocą tego ciało pozbywa się bezwartościowych złogów, zdegenerowanych tkanek, bo używa ich jako źródła siły. I tak na początek zaczyna trawić nadmiar warstwy tłuszczu i nadprogramowe komórki: schorowane, zniszczone, zmutowane a także takie, w których skumulowane są substancje toksyczne oraz metale ciężkie. W ten sposób pozbywamy się wszystkiego, co zakłóca racjonalne działanie ciała, a także stymulujemy zdrowe mechanizmy samoleczenia. Zdaniem dr Dąbrowskiej, w wyniku stosowania jadłospisu bogatego w modyfikowane a także pełne chemii składniki jelita robią się nieszczelne a także przepuszczają cząstki trawionego jedzenia, „zatykając” system immunologiczny, który przestaje rozpoznawać problemy, szczególnie te rozwijające się przez wiele lat: miażdżycę, nowotwory, zwyrodnienia stawów. Terapia warzywno-owocowa ma zatem uszczelnić jelita dzięki temu, że zmienia się ich mikroflora.


Dodaj komentarz


Brak komentarzy

Bądź pierwszy i zostaw komentarz !

DietaZdrowe odżywianie