Co zrobić, by poziom cukru się unormował?

Co zrobić, by poziom cukru się unormował?

Do dziennego menu włącz składniki, które zmniejszają ilość cukru, a wystrzegaj się tych, które go unoszą.  W taki sposób uregulujesz ilość glukozy oraz uchronisz się od cukrzycy typu 2. Skontrol ...

Czytaj dalej
Spalanie tłuszczyku z brzucha. 3 suplementy skuteczne w walce z tkanką tłuszczową

Spalanie tłuszczyku z brzucha. 3 suplementy skuteczne w walce z tkanką tłuszczową

Tabletki, które spalają tłuszcz? To możliwe! Nie są to jednak sztuczne substancje chemiczne, ale naturalne ekstrakty roślinne. Zanim jednak wybierz odpowiednie dla siebie sprawdź skład. Niestety obecnie istnieje w ...

Czytaj dalej
Czym zastąpić słodycze? 3 zdrowe i smaczne propozycje

Czym zastąpić słodycze? 3 zdrowe i smaczne propozycje

Przechodząc na dietę odchudzającą musimy zmierzyć się z poważnym wyzwaniem - wyrzeczeniami. Dotyczą one zazwyczaj produktów, które naprawdę lubimy i trudno nam się z nimi pożegnać. Tymczasem musimy mieć świ ...

Czytaj dalej
Czym zastąpić cukier?

Czym zastąpić cukier?

Nie ma sensu ukrywać prostego faktu - spożycie cukru nijak nie wychodzi na zdrowie. Na szczęście, słodki smak nie pochodzi wyłącznie od niego. Sprawdź nasze sposoby na odstawienie cukru. O kazuje się, że zamiennik&oac ...

Czytaj dalej
Te składniki mają więcej węglowodanów niż chleb! Poznaj właściwe typy węglowodanów

Te składniki mają więcej węglowodanów niż chleb! Poznaj właściwe typy węglowodanów

Jeszcze nie tak dawno temu cukry były uważane za bazę prawidłowej diety, a nastepnie stały się artykułem, jakiego należy się wystrzegać. Prawda okazuje się mimo wszystko taka, że węglowodany nie są takie złe. Unikać nale ...

Czytaj dalej
Hipoglikemia reaktywna - zmień swoje przyzwyczajenia żywieniowe i zahamuj rozwój choroby!

Hipoglikemia reaktywna - zmień swoje przyzwyczajenia żywieniowe i zahamuj rozwój choroby!

Poposiłkowa hipoglikemia reaktywna, bo tak wygląda jej całkowita nazwa, jest syndromem, w którym nasycenie glukozy w krwioobiegu spada poniżej normy, to jest niżej 55 mg/dl w ciągu 4 h po konsumpcji dania. Gł ...

Czytaj dalej