Właściwości witaminy K2

Właściwości witaminy K2

Witamina K2, analogicznie jak wszelkie sole, które kryją się pod nazwą "wit. K", uczestniczy w trakcie krzepnięcia krwi. Przez długi czas przypisywano jej tylko tę rolę. Jednak z eksperymentów wyn ...

Czytaj dalej
Czym zastąpić sól?

Czym zastąpić sól?

Sól niewątpliwie udoskonala smak potraw, jednak dostarcza do naszego organizmu również sód. Dietetycy zgodnie apelują o ograniczenie spożycia soli. Jak to zrobić? Czym zastąpić sól, aby potraw ...

Czytaj dalej
Zdrowotne właściwości olejku tymiankowego

Zdrowotne właściwości olejku tymiankowego

Tymianek gości nie od dziś w niemalże każdej kuchni, jest świetną przyprawą do różnorodnych typów mięs, ciężkich zup, występuje także w sałatach oraz serach. Uprawiany okazuje się w Europie Południowej, Azj ...

Czytaj dalej